5 skäl som gjorde “Salzburg” toppklubben

Klopps inflytande, misslyckad scorer “Loco” och andra fakta om det enda europeiska laget som fortfarande kan göra en diskant.

“Salzburg” – den viktigaste känslan av European Cup säsongen. Utan ljusa stjärnor i en del av den mycket svaga mästerskapet kom i slutspelet med den första plats, som gjort en rad av hans sätt “Real Sociedad”, “Borussia” och “Lazio”. Den första semifinalen i Frankrike förlorade “Marseille” -österrikarna med en poäng på 0-2, men det betyder inte att det är över. Fråga Lazio, som missade tre mål i Österrike om fyra minuter.

Låt oss betrakta mer detaljerat, på bekostnad av vad “Salzburg” blev årets öppning. Ett bra exempel på utveckling för ryska klubbar, som med minsta kostnader för att nå toppnivå.

Talanger istället för pengar

Fotbollsklubben i Salzburg startade ett nytt liv 2005. För att ersätta “Austrias” kom “Red Bull”. Med stöd av ett välkänt företag har den förnyade klubben vunnit mer än i sin historia i flera år. Först åtminstone ledde “Salzburg” ledningen inga pengar till spelare och tränare. Under första säsongen var klubben dekorerad med tvåstjärniga personligheter – Giovanni Trapattoni och Lothar Matteus.

Med tiden insåg förvaltningen av “Salzburg” att det enda säkra sättet är att utveckla sina egna talanger. Detta är det enda sättet att gå till det finansiella pluset på avstånd. Särskilt för segern i den inhemska arenan nog att ha en mer eller mindre stark komposition – det finns ingen konkurrens. I allmänhet bestämde vi oss för att odla stjärnorna till salu. Ett bra exempel är Sadio Manet. Senegaleserna kom till Österrike som en grön ungdom, och tre år senare blev stjärnan i den engelska Premier League. En liknande situation med Nabi Keita, som var i Österrike den bästa spelaren i 2016.