Carrera assistent gav ett fult farväl till Spartak

Romerska Pilipchuk skakade den rödvita båten och tackade inte ens Massimo.

Igår i Moskva, förutspådde en storm med starka vindbyar, men vädret blev dålig natt endast i en av huvudstadens fotbollsklubbar. Media åska hördes i himlen över “öppen arena” bombanulo nära Tushino: Assistant Carrera, tränare och analytiker av “Spartacus” Roman Pilipchuk i en intervju med Igor Rabiner i “Sport-Express” meddelade sin avgång från röda vita laget i slutet av innevarande säsong. Meddelandet skickades för två rundor före slutet av den tjetjenska republiken.

I sitt avskedstal tackade Pilipchuk nästan alla: trångt och lita ledning av “Spartacus”, en underbar personal, fantastiska fans av framstående spelare, även Dmitry Alenichev som “ursprungligen kom för att hjälpa” under sommaren 2016. Nästan alla. Förutom Massimo Carrera.

Pilipchuk är en viktig siffra i samband med spelet och framgångarna med den moderna “Spartacus”. Hans direkta uppgifter omfattade analytisk analys av rivaler. Särskilt hösten hem segern över “Sevilla” (5: 1) i Champions League, enligt vissa experter skulle inte ske utan att fråga Roman. En sista minuten svars möte med den spanska klubben, när den röda och vita gav vika i det långa loppet och värdarna pressade var Pilipchuk och Carrera står på kanten och synkrona åtgärder genomförts rött och vitt, försöker gester och ord för att göra Spartacus omgrupperade och drog ut en punkt.

Nu är det konstigt att prata om vänskapen i denna tandem. Men en sak är sant: Pilipchuk var den rätta kopplingen mellan italienarna i coachingpersonalen och rysktalande spelare. Den legendariske före detta förare av “Spartacus”, som påminner om guldmedaljen förra säsongen, respektoval Roman för valet av strategi, mer mental bidrag till mästerskapet och konstruktiv kommunikation med spelarna. Det är lätt att föreställa sig vad beklagar lämnar Pilipchuk gripa de mästare i bollen, som går missade bussen styrning och Liu, och nu ruttna och välförtjänt sänkte präster på bänken reservister.