Det är skillnaden från romantiska pragmatiker

Det är skillnaden från romantiska pragmatiker: man behöver det starkaste laget att vinna något, för den senare är inte lika viktig klass av spelarna är mer viktigt att känna till svagheterna i motståndarens utrymme och provocera sina misstag för att vinna. Jürgen Klopp kommer bara att kräva något med det bästa laget i turneringen.

***

Hoppa över från Jose Mourinho först – den värsta svängen i matchen. Efter detta tal motståndaren kommer att förvandlas till helvetet: det portugisiska laget kommer att förkorta avståndet mellan raderna och nära till området, och spelet förvandlas till en strävan efter buss penetration.

“Detta är en av de principer Jose: Om du zabesh först, inte det faktum att du vinner, men om jag gör det första seger jag gör” – expounded journalisten Diego Torres i sin bok “Mourinho. Special. ” Efter den andra bollen Reshforda kommando skickas till rent defensiv läge, detta säga tre faktorer: “djävulen” blir mindre aggressivt attackera (2 slå bollen i den andra halvan), övergiven bollkontroll (29% hölls under andra halvåret) och fältet verkade huvudtorken Marwan Fellaini.

Varken du stänger, eller du är Wenger. Varför att vara Jurgen Klopp – smärtaBilder: LFC, MUFC

På “Old Trafford” i en match med “Liverpool” har utvecklat den perfekta scenariot för portugisiska, där på baksidan av de bästa försvararna klubben Eric Bailly, och laget gjorde allt i enlighet med principerna för coach: motståndare provocerade fel i början av matchen och stängs. I sin egen straff kontrollerade “MJ” allt: han tog en numerisk fördel, och spelarna överträffade motståndaren i termer av tillväxt. Kontroll av andra zoner behövs inte längre. Portugisiska riskerade bara en: den obekväma Fellaini tog nästan straff.

Det var en match med en formel manus som bara påminde de viktigaste fotbolls lagar och förklarade varför “Liverpool” den mest instabila av top-fem, varför “Arsenal” på sjätte plats och varför pragmatiker Mourinho, Conte och Pochettino har allvarliga problem med sammansättningen, men dras grundläggande möten taktiska drag. Samma Jose har många problem, men idag vann han.