För första gången beslutade den brasilianska mittfältaren

För några år sedan observerades en intressant tendens i världsfotboll, där många kända och som regel gamla åldersfotbollsspelare började flytta för att tjäna pengar i det snabbt utvecklande kinesiska mästerskapet, kallade Super League där. På toppen av en våg till Kina kommit över en hel del stora namn spelare, varav de flesta har redan hunnit lämna den asiatiska landet, men en del av det fortfarande och det handlar om dem prata, så mycket mer som säsongen i Kina bara närmar sig sitt slut och lämnat endast en omgång .

PAULINO – 30 år gammal, Guangzhou Evergrand mittfältare
Den nuvarande kostnaden för versionen Transfermarkt – 40 miljoner euro

För första gången beslutade den brasilianska mittfältaren, som snabbt fick erkännande i Europa för spelen i Premier League för Tottenham, att flytta till Kina under sommaren 2015. Då “Guangzhou Evergrande FC” betald “Spurs” blygsam € 14 miljoner, och Paulinho fick underbara förhållanden på ett personligt kontrakt – i Kina är det nästan fördubblats löner (90 tusen pounds per vecka i stället för 55 tusen, som han mottagit enligt avtalet “Tottenham “), Och gav också ett antal bonusar och tillägg.

Som en följd, har Paulinio sorgat och, vid det första tillfälle att återvända till Europa, klungit till denna chans, med att ha vunnit mästarens titel i Kina tre gånger (2015, 2016 och 2017). Dessutom kallades brasilianen inte av någon där, utan av Barcelona själv. Efter att ha tillbringat en säsong i katalanska lägret och varit en viktig aktör för blaugraner, blev Paulinho igen frestad av erbjudandet från Guangzhou Evergrand och bestämde sig återigen för att gå till Celestial. Om sommaren 2017, Barça köpte mittfältarens kontrakt för 40 miljoner euro, så ett år senare hyrde det det med ett efterföljande lösenbelopp för 50 miljoner.