Men i början var Lavessis karriär i Kina inte stor

Esequiel LAVESSI – 33 år, framåt av Hebei China Fortune
Den nuvarande kostnaden för versionen av Transfermarkt – 5,5 miljoner euro

Den argentinska scoreren, som lyckades glömma mycket i Europa för Napoli och Paris Saint Germain, flyttade från Paris i februari 2016 för en blygsam 5,5 miljoner euro. I Hebei China Fortune, enligt information som sedan spreds av Fotbollsleak, fick Lavessi en av de högsta lönerna i världsfotboll – 49 miljoner euro per år.

10 fotbollsstjärnor som ger utställningar i det kinesiska mästerskapet

Men i början var Lavessis karriär i Kina inte stor. Ganska snart led han en allvarlig skada på handen, vilket ledde honom ut ur spelet i mer än 9 månader. Esequiel återvände till fältet och började visa effektiviteten för vilken han undertecknades. Förra säsongen gjorde 20 mål, det här året – 11. Attityd till Lavessi bland många fotbollsfans i Mellanöstern är inte det bästa – allt på grund av hans misslyckade skämt om de sneda ögonen som är typiska för alla medlemmar i denna nation.

OSCAR – 27 år, mittfältare “Shanghai SIPG”
Nuvarande kostnad enligt Transfermarkt – 24 miljoner euro

Övergången till den 25-årige Oscar mittfältaren från Chelsea till Shanghai SIPG i januari 2017 var ett av de mest resonansavtal de senaste åren. Och det är inte ens ungefär 60 miljoner euro, som sparades av den “blåa” för en av de viktigaste och mest begåvade spelarna på laget, och tillvägagångssättet – få i Europa förstod varför Oscar med sina utsikter bytte ut Premier League för den kinesiska Super League. Men valet var enbart för spelaren, och Oscar nådde för den “långa euron” till Kina, där han enligt rykten nu tar emot cirka 25 miljoner euro under en säsong.