Övergången av den belgiska mittfältaren

I den kinesiska Super League 2018 lyckades Paulinho spela 18 matcher, skilja sig från 13 mål och 6 biträdande, men den här gången blev hans klubb kvar utan en championstitel för första gången på många år.

Yannick FERRAIRA KARRASKO – 25 år gammal, mittfältare “Dalian Yifan”
Den nuvarande kostnaden för versionen Transfermarkt – 22 miljoner euro

Övergången av den belgiska mittfältaren, i sin början, från Atletico till Dalian Yifan var kanske en av de främsta överraskningarna i vinteröverföringsfönstret 2018. Den kinesiska sidan betalade 30 miljoner euro till Ferreira Carrasco, men det är inte känt vad “pepparkakan” lovade spelaren själv, men i Madrid fick han mycket (enligt rykten om cirka 8 miljoner euro per säsong).

10 fotbollsstjärnor som ger utställningar i det kinesiska mästerskapet

Som ett resultat blev Ferreira Carrasco huvudstjärnan i klubben strax innan säsongens början i kinesiska mästerskapet, men han kunde inte motivera sina förväntningar. I mästerskapet 2018 spelade han 24 matcher, efter att ha spelat in 6 blygsamma och 5 assisterade, som var ganska blygsamma på sitt konto. Intressant, “Dalian Yifan” före den sista omgången garanterade inte ens en plats i eliten för nästa säsong och riskerar allvarligt att flyga ut, som nu besitter den näst sista, 15: e platsen.

Renato AUGUSTO – 30 år gammal, Beijing Guoan mittfältare
Den nuvarande kostnaden för versionen av Transfermarkt – 11 miljoner euro

I Europa lyckades Renato Augusto bara spela för Leverkusen “Bayer”, men gav det här laget mycket, med 126 matcher, 12 mål och 27 assists. Augusto flyttade dock inte till Kina från Bundesliga alls. Tillbaka i januari 2013 köpte korinthierna det där midfielaren spenderade exakt 3 år, varefter han såldes för 8 miljoner euro till Beijing Guoan.