Taktik och Klopps inflytande

Varje lags framgång med en liten budget är tränarens värde. “Salzburg” är inget undantag, men i det här fallet är det värt att prata om en gemensam filosofi. Tysk specialisten Marco Rose är en produkt av klubbsystemet. Han var mycket bra i sin verksamhet på juniorer. Förra säsongen vann Rosa med unga spelare UEFA Youth League, som krossade PSG, Atlético och Barcelona i processen.

5 skäl som gjorde “Salzburg” toppklubben Bild: RBS

“Salzburg” vägrade att inbjuda utländska specialister. Klubben vill se tränare från sitt eget system.

Marco Rose hittade Jürgen Klopp i Mainz. Rose var inte en bra fotbollsspelare, men nästan hela sin karriär spelades under ledning av en välkänd tränare som var en viktig försvarare. Naturligtvis reflekterades de viktigaste tankarna om Klopps tryck i Rose-bildandet.

“Salzburg” berättar en något arkaisk för modern fotbollsplan 4-4-2, spelar en “rhombus”. Även i matcher mot toppklubbar är den österrikiska mästaren inte rädd att lägga på press. Viktiga spelare från “Salzburg” ligger i mitten av fältet, så att du kan styra de flesta matcher.

spelare

Den mest kända spelaren i “Salzburg” är anfallaren Manus Dabbur. På sommaren jagades jag av Moskva “Lokomotiv”, men enligt rykten vägrade han att betala 15 miljoner euro. Dabbur är toppscorer, men inte den ljusaste talangen.

Österrikes stolthet är den 19-årige Hannes Wolfen. Det österrikiska barnprodigiet får vanligtvis bollen mellan linjerna och skapar de allra flesta farliga ögonblicken för attackerna, inklusive samma Dabbur. Det mest intressanta är att Wolf inte är en klassisk tio. Han ansluter tyst till attacken och kan ofta fungera som målare. Wolf var en nyckelfigur för “Salzburg” i gruppfasen, men efter två skador i Europas liga, spelade han lite, även om han kom ut i startlinjen i Marseille.

Hjälten i matcherna i början var den 25-årige Kosovar Valon Berisha. Hans chip är en oväntad anslutning från djupet. Berisha är ett exempel på en kvalitet mittfältare “box-to-box”, som har tillräckligt med styrka att arbeta i mitten av fältet och har tid att attackera. I Europa League slog Berisha 6 mål, men det är nödvändigt att göra en rabatt på det faktum att han är en heltids straffspel.