Misslyckandet i Baku har hjälpt oss, MS-medlemmarna i fyra kiwak tänker

“Efter Baku satt vi ner och allt skrek. Det var inte perfekt, vi kom överens, sade Dostal till reportrar vid dagens möte i Račice. “Det var vår första stora tävling utan medalj och det var inte en bra känsla. Om du vill vinna, måste du förlora tiden. Jag antar att det var en bra puls “, säger Sterba.

Den framgångsrika kvartett samlades i ett OS-år, tre år sedan, och nu är det OS i London tog hem brons. Och sedan dess har tjeckerna vunnit en medalj vid varje evenemang, inte från European Games. “Jag tror att det sparkade i röven vid rätt ögonblick. Nu är det bättre, det har uppmuntrat oss till vidareutbildning.Vi kommunicerar också med varandra efter varje träning. Vi berätta vad det var, hur vi passar “, säger Havel.

Efter misslyckade lopp i Mingacevir besättningen ändrat utbildningen. Först var hon uthållig och började sedan förbereda sig för takten. Speciellt i den andra halvan av spåret. “Vi gick tillbaka till vad vi gick tidigare”, sade Sterba.

VM i Milano Kayak fyra kommer att vara den enda chansen att säkra framsteg till OS i Rio de Janeiro. Till skillnad från andra kategorier kommer de inte ha ytterligare kvalifikationer. Från Italien kommer 10 besättningar att skickas till OH, varav fyra kontinenter måste representeras. Oberoende av motståndare och Bohemia flytta till Rio placerade i 7: e plats.

“mentalt krävande det är.Det kommer att bli ett test av eld. Vid de olympiska spelen, men det kommer att vara densamma, är det också bara en tävling “, säger Dostal. “Vi kan inte erkänna det, skulle det ha varit svårt. Alla har samma. Vi behöver också tur att lyckas. Vi hoppas att vi kan göra det “, säger han ville Sterba.

Även med OS-kval är inte den viktigaste uppgiften för MS titelförsvar. “Vi måste åka till OS. Medaljen skulle vara perfekt och guld bäst “log träffad.

Enligt Sterba kommer att gynna tjeckerna efter misslyckandet i Baku kommer inte att vara de viktigaste favoriter av loppet. “Det här är ungarna nu. De måste komma undan med det.Vi är inte de bästa favoriterna, vilket kan vara mentalt lättare, säger Štěrba.