England vinner första VM-shootout i hav av gult

“Fotboll kommer hem” blared över högtalarna på Moskvas Spartak-stadion och ekstatiska tränaren Gareth Southgate hoppade i armarna på sin supportpersonal efter att England vann ett knockout-spel på en större turnering för första gången sedan 2006, besegrade Colombia 4- 3 på straff efter att lagen var bundna 1-1 efter extra tid.England slog Colombia ur världscupen i straffsparken förra 16 Läs mer

För allt prat om dartspel på deras ryska träningsbas och en känsla av samverkan mellan spelare från olika klubbar, det starkaste beviset ännu att engelsk fotboll har förändrats kom med seger i straffspark.En lysande räddning av målvakten Jordan Pickford och en avgörande straff av ersättaren Eric Dier skickade England till en VM-kvartfinal mot Sverige i Samara på lördag.

England hade mött straffsparkkonkurrens tre gånger vid ett VM före 1990, 1998 och 2006 och förlorade dem alla. Historia var mot dem när de efter 120 minuters spel befann sig i den alltför välkända positionen att behöva bestämma vem 1xbet som skulle stiga till platsen. Southgate hade en ännu tuffare uppgift att väcka trupperna eftersom de kom inom några sekunder efter att ha vunnit matchen på normal tid, bara för att släppa in ett mål i den 93: e minuten med colombias sista attack av matchen.

”Jag är så glad för alla inblandade, ”sa Southgate. ”Vi förtjänade att vinna och spelade riktigt bra i ett stort spel under tryck.Det kunde inte ha varit ett grymare slag på slutpipan.

”Shootouts är tuffa. Vi hade pratat länge och hårt om att äga processen med en shootout. De höll sig lugna. Spelarna har tagit det hela ombord; det är ett speciellt ögonblick för oss. ”Facebook Twitter Pinterest Ett Colombia-fan tröstas efter deras sidors nederlag i Moskva. Fotografi: Matthias Hangst / Getty Images

Efter att han hade levererat sändningsintervjuer återvände Southgate till planen för att applådera Englands 5 000 resande supportrar, som hittills har 1xbet varit mycket högre än i alla etapper av sin världsresa.

47-åringen har sin egen personliga anknytning till straffskott, efter att ha missat ett avgörande mot Tyskland på Wembley som skickade England krasch från Euro 1996.Fram till tisdag kväll hade England bara vunnit ett straffspark i sju försök.

Men på deras träningsbas i Repino på Finska viken och hemma i St George’s Park har truppen betalat en hel del uppmärksamhet på konsten, även anställa psykolog Pippa Grange för att förbereda spelarna. Oh Co-lombia!Södra London expats vissla och sjunga – men tystas Läs mer

Hennes arbete på den mentala sidan av spelet tycktes löna sig när England återfick sin lugn efter hammarslagen av den sena jämlikatorn i Colombia som avbröt en Harry Kane straff.

I slutspelet var Englands Jordan Henderson den första som missade, men då missade Colombia två i rad – Mateus Uribe träffade baren och Pickford räddade från Carlos Bacca – innan Dier levererade den avgörande straffen.

Den röda och vita klädda Spartak-stadion, 15 km utanför centrala Moskva, liknade centrum av Bogotá en timme före matchen.Framför en 24 meter hög staty av gladiator Spartacus förenades ett medelålders par i sin salsadans av en äldre man som bär en 1xbet free online bets tricolor poncho i Colombia.

Det var den mest skrämmande atmosfären som England hittills har upplevt detta VM, där spelarna jublades när de gick in på planen för uppvärmningen.De livfulla Colombia-fansen bälte ut sin nationalsång och studsade i samklang och svängde halsdukar över huvudet. England slog Colombia på straff i världscupen 16 – i bilder Läs mer

Colombia Wílmar Barrios hade turen att inte vara som skickades av under första halvlek efter att slow motion-repetitioner verkade visa honom med att slå den engelska mittfältaren Jordan Henderson när en fracas utbröt runt tilldelningen av en frispark.

Straffen som ledde till Englands genombrott beviljades i 52: e minuten när mittfältaren Carlos Sánchez, som hade tur att undkomma straff för tidigare incidenter, brottade den engelska skepparen till marken. Det var hela fyra minuter innan Kane kunde stiga upp till platsen då de sydamerikanska spelarna haranguerade den amerikanska domaren Mark Geiger.Facebook Twitter Pinterest Colombias James Rodriguez, mitt, firar från tribunen efter att Yerry Mina gjorde utjämnar. Fotografi: Joe Danborn / AP

Mitt i fräscha temprar och händelsens hetta höll Kane ett svalt huvud, riktade sitt straff högt och in i mitten av nätet.

Stadium skakade under stopptidens tredje minut när försvararen Yerry Mina steg över publiken och riktade ett kraftfullt huvud från marken och förbi Pickford. Colombia-bänken firade som om de hade vunnit matchen direkt, vattenbäraren brast i tårar.Spela video 1:05 Englands historiska straffutdelning för världscupen utlöser vilda fester – video

Det hördes örondelande ljud från 30 000 colombianska fans som trodde att de var på väg hem och kort hade hopp igen när Pickford slog målvakten i frustration och supportrar i stadionens andra nivå klättrade upp på varandras axlar.

De kan ha varit överträffade på stadion men tidigare på dagen på Bistro-restaurangen på en av Moskvas största shoppinggator, Englands blygsamma efter gjorde att deras närvaro kändes. Fans från Reading, Morecambe och Stockport hängde St George’s flaggor på väggen och reciterade hela baksidokatalogen med fansånger, från Vindaloo till Three Lions och World In Motion. De drack och sjöng och ökade volymen när en grupp färgglada klädda colombianer passerade förbi.För dem och för England fortsätter partiet.