Oh Co-lombia! South London expats vissla och sjunga – men tystas

Ingenstans var det starkare än på Elephant Road, en remsa småföretag som ligger under järnvägsstationen och där detta starka colombianska samhälle regelbundet samlas. Det finns colombianska restauranger här, till exempel Lenos & amp; Kol, liksom delikatesser, som La Fama. Och det finns barer, ingen mer populär än den colombianska, eller så verkade det från kön av människor som hade bildats utanför arenan vid 16:00.De stod och väntade under flagrande flaggor, mest klädda i gult, blått och rött, färgerna på Los Cafeteros – spänning Energybet byggde inför striden med England.England kliver första VM-shootout vinna mitt i hav av gul Läs mer

Vid 17.50-tiden var det bara rummet inuti, och även om en 350-stark folkmassa var England-supportrar, hade majoriteten kommit att heja på Colombia, någon känsla av uppdelade lojaliteter bland en grupp människor som kan spåra sina liv i London tillbaka till den första vågen av colombianska invandrare som anlände till Storbritannien i början av 1980-talet kvar vid dörren.

“Vi har haft stora kvällar här tidigare men inte med så mycket spänning, och det är definitivt för vi spelar England, ”sa Mateo Quintero, den 20-åriga sonen till barens ägare, César. ”Det finns en stor colombiansk gemenskap i Elephant and Castle; av de åtta valv som ligger på denna väg sex används av colombianska företag, så det här spelet är Energybet som hemma kontra hemma.Men colombianerna brinner verkligen för sitt landslag och vill att de ska vinna, oavsett vem de spelar.

Så mycket kunde tas från blåsning av visselpipor och bultar av bord som bröt ut när bilder av laget som anlände till Spartak Stadium dök upp på de sju väggmonterade skärmarna belägna tvärs över denna Tardis-liknande plats, med feberhöjd nådd vid spelningen av den colombianska nationalsången, via Moskva, klockan 6.54, Oh Gloria Inmarcesible mötte av en avfyrning av konfetti och gusto från en armé som går i krig.

Spänning före kick-off gav snabbt plats för nervositet med tanke på Englands tidiga dominans. Det gick inte hur folkmassan här ville och, avkännande av att, den egna DJ: n begärde att sjunga: ”Co-lombia!Co-lombia! ”Samtalet uppfylldes men halvhjärtat så och det var inte förrän Juan Quinteros skott strax före halvtid som de närvarade återupptäckte sin spänning. Det ledde till mer vissling av visselpipor – och här är saken med att massor av visselpipor blåses på samma gång: det är verkligen irriterande. Föreställ dig att någon tappar en penna i ditt tempel. Det.England slog Colombia på straff i världscupen 16 senaste – i bilder Läs mer

Väldigt stoppade visslingen när andra halvlek började, Energybet welcome offer bara för att återvända när Harry Kane steg upp för att ta sin 57: e minut på straff i ett kosmiskt försök att ta fram anfallaren. Det fungerade inte och snart spanska rasande ord fyllde luften.

När stämningen blev mörkare fortsatte César att tjäna bakom baren medan Mateo såg från horderna med klar förtvivlan.Hope hoppade bort – men sedan förändrades allt, med Yerry Mina sena rubrik som ledde till vilda skrik, dans och, ja, de visselpipor.