15 omgångar = 15 fotbollsevenemang. Baroš och författaren till tre ägare fängslade också ligan

Vilka händelser har sett? MF DNES och iDNES.cz valde femton.

1 Hej hej

Tre omgångar, de tre bästa lagen och totalt nio segrar. Något som detta hände förra gången 1943. Pilsen, Slavia och Sparta startade säsongen utan förlust. Frågan är hur han kommer att slutföra det. Även nu är de överst: den första Slavia 37 poäng, den andra Pilsen 35, den tredje Sparta 30. Det är praktiskt taget omöjligt att någon annan i kampen om titeln.Den bästa formen (och den mest skadade) är av ära.

2 The Stoch Case 

Bästa höstspelare. Inte bara genom MF DNES-betyg. En välvårdad mittfältare gjorde nio mål och efter två år återvänder han till det Slovakiska landslaget och symboliserar de slaviska dubblarna. ”Jag vill ha en titel. På grund av honom spelar jag för Slavia, säger han. Slavia har de högsta besöken, de minsta målen och de flesta målen.Specifikt 37, som efter 15 omgångar senast lyckades för 70 år sedan i en oöverträffad Pepi Bican-era.

Quartz Case

Den bästa kanonen förra säsongen. De hetaste hemvarorna. Och den dyraste marod. Michael Krmenčík förbereder sig för en knäbandsoperation. Pilsen letar efter välbefinnande och på våren en angripare som försöker skjuta försvaret av titeln. Under tiden kommer Zlín-tanken Beauguel att komma. Helgens duell med Příbram (1: 1) bekräftade bara att den produktiva sista fasen av Pilsen mest saknas. Hon vann 1: 0 åtta gånger!Den dominerar inte och är inte säker på att den kommer att dominera.

Röd famling

Coach Stastny hävdar att Sparta har det bästa laget i ligan, men en sju-poäng till första plats avslöjar att det finns ett problem någonstans. Sparta återvände till sin panna kort under hösten (efter 762 dagar!), Men spelets suveränitet var långt ifrån nådd.Till exempel förlorade Foreign Legion i röda tröjor tre matcher i rad, Kangs centrala mittfältare var den första spelaren i historien som hade åtta gula kort under 14 omgångar, och den rumänska kapten Stanciu eliminerades i en träff mot Pilsen.

5 League pulls

Hur fick den statistiska webbplatsen csfotbal.cz ta reda på det under 15 omgångar mer än 10 tusen åskådare kom till arenorna 23 gånger. Något liknande sågs senast 1979. Den högsta siffran fördes av det berömda Prag Derby (17.398).Förutom Sparta och Slavia kom de över målet på 10 tusen i Plzeň, Ostrava, Teplice och Olomouc.

5 Straff för legenden Captain Milan Baroš, vinnare av Champions League 2005, har begått en rå foul armbåge mot Slavia. Ännu värre, vilket gjorde honom svårare vid Disciplinärstyrelsen när han vulgärt förbannade domarna. Han hotade med nio månader utan fotboll!Han fick fem matcher och ett böter på 150 000 kronor.

  7 Bijec Komlicenko attacker

Förra året fick en enorm rysk anfallare Nikolai Komlichenko ytterligare tre påföljder för att ha brutit mot benen på Pilsen’s Limbersky. Denna synd verkade vara hans mest synliga handling i ligan. Men han kan bli skyttens konung!Med tretton mål har han gått.