Alla fans av den engelska Premier League

Alla fans av den engelska Premier League kommer att bekräfta att under ligan har många stjärnor dykt upp här, inte redo för de hårda verkligheten i Misty Bastion. Kom ihåg de som inte kunde bli förälskade i de brittiska tribunerna men lyckades med andra mästerskap.

Kevin-Prince Boateng (Tottenham Hotspur)

Kevin-Prince Boateng dök upp på Tottenham Hotspur 2007. Mycket förväntades av honom: vi talar ändå om en av de mest lovande tyska spelarna på den tiden. Han var bara 20 – enorm potential. Men ung ålder kände sig: en infödd i västra Berlin tillbringade alla nätter i klubbar och vägrade att äta rätt. Det verkade som om vi misstog honom, men efter “sporrarna” där endast Boateng inte spelade: “Milan”, “Schalke 04” och till och med “Barcelona” 2019.

Jon Dahl Tomasson (Newcastle)

Tio spelare som dök upp i Premier League för tidigt

Efter en imponerande säsong på Heerenveen fick Jon Dahl Tomasson uppmärksamheten på Kenny Dalglish. På Newcastle skulle han vara den perfekta partneren för Alan Shearer. Men engelsmannen skadades allvarligt och dansken förvandlades till teamets enda mitt framåt. Denna roll låg inte på hans axlar.

Under mer än en säsong höll Tomasson inte ut och återvände till sitt hemland, i Feyenoord. Där återfick han sin form och flyttade till Milan – och blev samtidigt en av de största anfallarna i det danska landslagets historia.

Jerome Boateng (Manchester City)

”Du kan inte dra i England. Spelare behöver en anpassningsperiod, men den brittiska pressen ger inte sådan lyx, ”klagade Jerome Boateng.
Kevin-Prinss halvbror var instabil, skadad och helt enkelt besviken över Manchester City. När chansen beviljades av Bayern kunde han bara flytta till Tyskland för 13,5 miljoner euro. München-laget förlorade inte: här vann Jerome sju ligatitlar och Champions League. Med Tyskland blev han världsmästare 2014.