Låt oss försöka förutsäga framtiden

Vi älskar att följa fotboll av olika skäl. Vissa människor gillar oförutsägbarhet, andra gillar underhållning och estetik. Någon älskar att personligen bevittna bildandet av nya legender, som från gröna tonåringar snabbt förvandlas till flera miljoner stjärnor.

Förra året mognade Matteis de Ligth framför våra ögon, inte utan Ajax lyckades slå Real Madrid och Juventus och nådde Champions League-semifinalen. Den höga försvararen kritade upp sju mål och fyra assists under säsongen 2018/19. Håller med, inte illa för en 19-åring.

Förra säsongen var inte ett genombrott för Trent Alexander-Arnold, men det var under de senaste månaderna som engelsmannen nådde nya höjder. 16 assists – bara början för den nuvarande spelaren i det engelska landslaget.
Neutrala tittare märker ofta mittfältare och angripare, men försvarare måste göra mirakel så att de uppmärksammar dem. I allmänhet är det svårt för dem: ansvaret är högre och ett misstag kan korsa nästan hela karriären. Här, som ingen annanstans, är inte bara talang viktig, utan också mognad och ett smart huvud på axlarna. Men nyligen har klubbar slutat spara pengar på representanter för denna roll – nu verkar 100 miljoner euro vara ett normalt pris för en riktigt cool artist.

Låt oss försöka förutsäga framtiden och välja de fem av de försvarare som säkert kommer att öka sitt eget marknadsvärde flera gånger.

Den talangfulla walisaren från Chelsea gjorde sig först namn vid 17 års ålder efter att ha gått in i Premier League-matchen mot Huddersfield. Det var Antonio Conte-eran, säsongen 2017/18.

I ungdomarna kände alla Ampadu: både som försvarare och som mittfältare inspirerade han alltid. Han har redan lyckats tända upp som en del av ett vuxet lag inom ramen för FA Cup, League Cup och Europa League.

På ungdomlig nivå representerade han lagen i England och Wales, och han valde “drakar” vid majoritetsåldern och debuterade i november 2017. Sedan dess har han varit överallt: vid valet av euro och i vänskapsmatcher och i Nationernas förbund. Under ledning av Ryan Giggs förvandlas han snabbt till ett nytt hopp för sitt land, som allt mer avslöjas i Gareth Bale.