Men inte bara Conte förenade

Liknande taktisk flexibilitet är ett Conte-varumärke. Hittills tyder allt på att Giuseppe Marotta, klubbens sportsdirektör, har valt den bästa tränaren av alla. Förresten, Marotta brukade vara på Juventus, där han arbetade som sportdirektör under Conte-tiden. Denna duett vet hur man vinner, och den inspirerar optimism. Det är ingen tvekan om att Conte kommer att stärka lagets försvar. Det viktigaste är att attacken inte lider.

Men inte bara Conte förenade. Det fanns många bra utövare i försvar som Stefan de Vrey och Milan Shkrinyar, och nu (gratis!) Har Diego Godin från Atlético också dykt upp. Trots åldern måste legenden om Madrid vara på plats i vilken klubb som helst.

Stark mittfält

Men huvudvinsten rörde mittfältet. “Neradzurri” fyllde upp sammansättningen av Stefano Sensi och Nicolo Barella – kanske den mest lovande i sin position i Serie A. Båda spelar i det italienska laget, trots deras unga ålder.

Flytta över, Juventus – detta kommer att bli året för Inter

Förra säsongen var Borja Valero och Matias Vesino de viktigaste, men registrerade bara två assist och 0,7 pass per match.

Vem, om inte dem, har skylden för att Inter bara tog sjätte plats när det gäller antalet mål? 56 mål är sämre än resultaten från Juve, Napoli, Atalanta, Roma och till och med Sampdoria.

Jämför allt detta med Barella, som gjorde tre assists och gav i genomsnitt 1,2 pass per match. Sensi gjorde fyra assists och i genomsnitt 1,9 pass per match. Och det här är i den märkbart svagare Sassuolo och Cagliari!

Från United till Internationale

I sommar förstärktes också attacken. Två riktiga stjärnor kom till laget, om än med ett lite bortskämt rykte. Detta är en duett av Alexis Sanchez och Romel Lukak. Belgieren borde ersätta Mauro Icardi, som gick för att erövra den franska ligan i ”PSG”. Argentinean var särskilt trött på fansen med sin brist på professionalism, medan Lukaku verkar vara ett mycket mer ansvarsfullt alternativ. Uppenbarligen ville Conte inte arbeta med en berömd bråkare.