När en klubb på Juventus-nivå inte skonar 22 miljoner

I sommar tittade Chelsea-fansen på Ampadu-föreställningarna i för säsongen, och han besviken verkligen inte någon. Han kommer att tillbringa den nya säsongen i Leipzig, vars chef Julian Nagelsmann alltid föredrog försvarare som kännetecknas av förmågan att leverera bollen i motståndarens ruta och ge en korrekt passning.

2. Luca Pellegrini (20 år, vänsterbaksida)

New de Ligts. Fem unga försvarare som kommer att visa sig i den nya säsongen

När en klubb på Juventus-nivå inte skonar 22 miljoner euro för en 20-årig försvarare, betyder det något. Förra säsongen försvarade främst Alex Sandro och Leonardo Spinazzola sig på vänster flank, men den senare skadades ständigt. Till stor del på grund av detta beslutade Turin att släppa italienska, som kostade huvudstadens “romer” 29,5 miljoner euro. Tack vare överföringen fick Pellegrini en ny möjlighet att bryta igenom direkt till basen. Ambitiös, men inte omöjlig.

Det är dock bättre att inte göra så djärva förutsägelser. Vid ett tillfälle åtnjöt Pellegrini tillbedjan i Roma, där han växte upp och uppfödde honom, men skadorna bortskämde mycket. Så framför oss står en annan spelare av enorm talang, som bara kan stoppas av sår. Vi hoppas att de går förbi det.

Förra säsongen spelade Luka lite för Roma, varefter han flyttade till Cagliari, där han blev den främsta.

3. Kik Piri (19 år, mitt / vänsterförsvar)

New de Ligts. Fem unga försvarare som kommer att visa sig i den nya säsongen

Det verkar som att det inte är omedelbart möjligt att ersätta den 19-åriga försvarsledaren med någon ny, men Ajax planerade inte att sörja förlusten av de Ligt på ett tag, omedelbart undertecknade mexikanska Edson Alvarez och “höja” den 19-åriga Piri.

En ung holländare från USA är redo att bevisa att utan Le Ligth kommer allt att gå bra. Han förekommer själv både i mitten och från vänsterflanken. Han tände redan under för säsongen.