Pyro är inte ett brott. Stronati var inte orolig för derbyets tidiga slut

“Milan är en erfaren spelare, han har en utmärkt första touch med bollen, men det viktigaste är att han inte gjorde mål,” sa Svozil.

Baroš hade två goda möjligheter redan i den 12: e minuten. Först fick målvakten Vojtěch Šrom bollen och sax skickade bollen precis bredvid målet med sax. “Lyckligtvis överlevde vi och sedan släppte vi honom in i ingenting,” tillade Jaroslav Svozil.

Liksom andra fotbollsspelare berömde han stämningen på den utsålda stadion i Opava. ”Ju mer vi tycker om vinsten. Och det viktiga är att vi bekräftade den poäng som vi fick förra gången i Olomouc, ”sa Svozil.

Opava-tränaren Ivan Kopecký upplevde sitt första derby. ”Och jag tyckte om det. Båda fanlägren skapade den perfekta bakgrunden, sade han. ”Jag är glad över att allt gjordes i fullständig lugn på stadion.Och mest av allt var matchen en framgång för våra spelare.

Ostrava-tränare Bohumil Panik beskrev stämningen som vacker. “Men vi har en i Bazal…” Han pausade och korrigerade sig själv. Och våra supportrar är lika med hemmalaget i varje utomhusmatch. De kan alltid höras. ”

Ostravas operatör Patrizio Stronati medgav att hemmiljön spelade en roll för Opava. Men han tillade: ”Alla tror mer på sin stadion, men derbyet är annorlunda, specifikt. Det spelar ingen roll om du spelar hemma eller utomhus. Vi är Baník Ostrava, vi ville dominera. Men vi misslyckades. Hur som helst, derby är det mest i fotboll. Alla vill uppleva det, vare sig spelare eller fans.Riktigt bra. ”

Var han inte orolig för att spelet inte skulle vara slut på grund av eventuella störningar? “Det var bara pyro, men det är inte ett brott,” log Patrizio Stronati. ”Jag tror att detta hör till fotboll. Allt var bra. Jag var inte orolig. ”

Milanos mittfältare Milan Jirásek påpekade att varje del av landet har sitt eget derby. ”Men här är den schlesiska mellan Baník och Opava den mest känslomässiga. Människor upplever det mycket. Sammantaget älskar folk fotboll här i länet. Det är mer känslomässigt än derbyet mellan Sparta och Slavia, ”säger Jirásek, ett avkom från Sparta. “För mig var detta schlesiska derby och allt en stor överraskning, men tyvärr med ett sorgligt slut.”