Barum Rally ändrar termen. Det kommer att äga rum i mitten av augusti

“Europamästerskapspromotören ville att vi skulle gå vidare och skapa ett större gap före Cyperns Rally, som kommer att äga rum i slutet av september,” förklarade Jan Regner, bankkontor.

Den ursprungliga begäran var en vecka tidigare, men på detta datum kommer World Rally Tyskland. Barum Rally har därför gått två veckor, vilket kan ge betydande fördelar.Några vanliga VM-deltagare kunde komma fram som en del av testet.

Toppserien kommer tillbaka till asfalten efter en femmånaders paus, och från slutet av mars till slutet av augusti kommer WRC att uteslutande gå på grus.

“Vi tror att några kommer hit till De vände sig till asfalten, ”sa Regner. Men Volkswagens fabriksteam, som nyligen satte in nya Polo R5-bilar, har redan indikerat att det kan komma till Zlín-regionen. Dakar-vinnaren och flertalet mästare i Mellanöstern, Nasser Al Attiya i Qatar, sa också i samma anda. Barum Rally kommer att bli det sjätte evenemanget i den åttedeliga kontinentalserien nästa år.EM börjar i mars på Azorerna och kulminerar i början av november i Ungern. Det är den enda förändringen i kalendern, tävlingen i Nyíregyháza kommer att ersätta den legendariska grekiska Rally Akropolis.

Zlín-arrangörerna börjar redan diskutera formen för nästa utgåva.De skulle vilja ta med avsnitt som inte har varit en del av schemat under de senaste åren.

“Vi skulle vilja leta efter avsnitt som är helt nya eller oanvända under lång tid,” föreslog tävlingsdirektör Miloslav Regner, som leder banan efter den mest populära inhemska biltävlingen. “I många kommuner har råden förändrats efter det senaste kommunvalet, så vi vill träffa nya människor som vi inte har arbetat med ännu.”

Tävlingens koncept kommer att vara detsamma som under tidigare år. Fredag ​​morgon blir ett kvalificeringstest, på eftermiddagen i centrum av Zlín kommer en ceremoniell start, följt av en populär kväll special på gatorna i staden.Lördag och söndag kommer att erbjuda över två hundra kilometer specialsteg.