Innebandy Tjeckien vill ändra historia. Hemmalaget Jendrišák kommer att leda världsmästerskapet

Mästerskapet återvänder till Tjeckien efter tio år och ledningen för det tjeckiska innebandyförbundet har satt ganska tydliga mål: äntligen att vinna en medalje från hemmamästerskapet, som misslyckades 1998 och 2008, och att bryta rekordmötet 2014 Då kom 104 406 åskådare till auditoriet i Sverige.

“Vi vill ändra historien,” säger Kettunen.

Tjugo utvalda spelare bör hjälpa till med detta. ”Vi är nöjda med att det var mycket tävling i laget, det var riktigt svårt att välja de tjugo bästa från det en och ett halvt års förberedelserna. Vi pratade mycket, gick djupt, analyserade data, säger Kettunen.På ett och ett halvt år lyckades landslaget Betclic spela 21 matcher, vinna sex av dem, och 58 potentiella kandidater i line-up vände sig till platsen i den slutliga nomineringen.

Teamets främsta ansikte förväntas vara 29-årig kapten och en av de bästa innebandyspelarna i världen, Matěj Jendrišák. ”En oerhört erfaren spelare. Efter att Matěj återvände till landslaget efter skadan ryckte vårt team verkligen upp. Han är en stor ledare, och det är vad vi förväntar oss av honom, ”kommenterar Kettunen.

Milan Garčar med sitt nästan ikoniska pannband kommer också att erbjuda erfarenhet. ”Jag hoppas att det hjälper oss. Han höll ett tal i omklädningsrummet i Uppsala, Sverige. Han talade med ungdomarna om sina minnen och känslor av tidigare mästerskap, ”avslöjade tränaren.Garčar, Jendrišák och 30-åriga Milan Tomašík kommer också att uppleva det femte mästerskapet, även om Garčar kommer att ha en sex-års paus. Förutom 16-åriga Filip Langer målvakt Lukas Bauer, försvarare Jiri Bauer, Martin Kisugite och Martin Prazan och angriparna Adam Delong, andra tonåringen 19-åriga Mikulas Krbec och Josef Rypar.

.Vilken roll han skulle få ville Kettunen inte prata om det ännu. “Alla kommer att lära sig sin roll på det sista lägret på Teneriffa, där vi kommer att fokusera på fitness.” – More info

Och varför läger på den spanska ön? ”Du vet, i Tjeckien är det redan mörkt klockan fyra på eftermiddagen, vi vill se solen, förbereda sig mentalt där. Vi kommer inte att spela innebandy, vi kommer att ta itu med taktik, vi kommer att spela andra sporter, vi kommer att upprätthålla fysiska, ”förklarade Kettunen. Han sa att han var förvånad över hur tjeckiska spelare är vana vid strikt autoritet, strategi och strikta regler. Tvärtom, han ville ha mer ansvar i självständigt beslutsfattande. Fungerade det? ”Jag tror det.Spelarna 22bet är öppna och diskuterar med oss ​​de problem vi kan stöta på. Vi vill att de ska vara med oss ​​i den här diskussionen. De är professionella, de måste kunna fatta beslut. Processen fortsatte, jag mår bra med det, ”sa Kettunen.