Steven Defour inspirerar bestämda Burnley till seger över Watford

Det krävde en obeveklig strävan och Sean Dyche övertygelse att övertyga Steven Defour att lämna Belgien för Burnley på sommaren men ansträngningen och klubben rekord £ 7,5m betalas till Anderlecht för en spelare en gång eftertraktade av europeiska tungviktar, har betalat tidiga utdelningar. Defour, lust och beslutsamhet bildade Burnleys andra Premier League-vinst av säsongen. Watford var andra sats i alla avseenden. Belgiens internationella har fortfarande det brev han mottog från Sir Alex Ferguson strax efter skada förstörde hans hopp om Champions League fotboll med Standard Liège och, som det senare visade sig, ett drag till Manchester United.Nu har han fortfarande förmågan och energin att straffa lag som är svaga som Watford – oigenkännlig från sidan som segrade över United förra gången – och en kvalitet Burnley saknade sitt senaste utseende i Premier League. Mittfältaren hjälper Jeff Hendrick och Michael Keane förde Dyches lagförtjänta seger och innebär att han har deltagit i fyra av hans nya klubbs fem mål denna term.

Han lär fortfarande och anpassar sig till Premier League men han är definitivt en bra spelare annars skulle vi inte ha tagit honom hit, säger Burnley och tidigare Watford-chefen. “Han, Jeff och Johann [Berg Gudmundsson] har alla tagits in för en anledning. Vi har inte fått budgeten för att ta med spelare, flytta dem och ha en trupp på 30. Varje spelare vi har tagit med är viktigt.Steven har den extra tron ​​att spela för Belgien och i stora spel. Han har en styrka av karaktär och det gnuggar på andra. “Dyches sida har kämpat framför målet vid sin återkomst till toppflygningen och deras attackerande alternativ reducerades genom att Andre Gray inte hade startat ett förbud mot fyra matcher för att göra homofoba kommentarer på Twitter för fyra år sedan. “Vi vet att tweeten var oacceptabel”, sa Burnley-chefen. “Men vi är mycket besvikna över förbudet mot fyra matcher. Andre var den första som kom rakt ut och ber om ursäkt. Han saknar 12% av våra spel nu. Det är svårt att ta, enkelt som det. “Watford gick över på mittfältet och hade problem från början med kvaliteten på Defour satser, hans vision och kraften på Gudmundsson till höger.Deras underligt dämpade svar var en dålig avkastning för 1,415 i bortavsnittet för en måndagskväll och Mazzarri lovade att hålla samtal med sina spelare i träning på tisdag.

George Boyd hade nästan öppnat poängen från ett Defour-hörn, Heurelho Gomes producerar en bra räddning, när mer svag försvar aktiverade Burnley att dra nytta av samma källa strax före intervallet. Watford var inkensed vid domaren Mike Jones beslut att tilldela hörnet och argumenterade för en offside i uppbyggnaden och att bollen var ute av spel när Dean Marney korsade från höger. José Holebas plockade upp en bokning för avvikelse men tjänstemännen tycktes ringa både korrekt.Det var Holebas jobb att markera Hendrick när Defours hörn seglade in i straffområdet, men han gav den irländska mittfältaren en ledig header som han skickade till längst till hörnet. Republikens assistentchef Roy Keane beslutade att delta i matchen.

Mazzarri introducerade Camilo Zúñiga för Craig Cathcart i intervallet men gästernas försvar fortsatte att ge Defour för mycket utrymme och kämpade mot hans exakta kors. Deeney antydde på ett försenat brådskande sken från Watford när han bröt in i Burnley-lådan och tvingade en anständig räddning från Tom Heaton, men återhämtningen uppkom inte.

Burnley svarade genast till Deeneys uppsåt och tvång ett hörn till vänster.Watford handlade om det ursprungliga korset från Defour men fann sig dåligt vill när han samlade den lösta bollen, tittade upp och svepte en perfekt leverans mot Keane. Den tidigare Manchester United-kandidaten, medlem i deras FA Youth Cup-vinnande lag 2011 tillsammans med Paul Pogba och Jesse Lingard, ville bara ha det mer än någon spelare i vit och Mazzarri såg förskräckt som Keane gick utöver Gomes i avsaknad av en meningsfull utmaning . “Detta var ett spel som måste bevisa att vi kunde göra bättre än vi spelade mot Manchester United,” sade Watford-tränaren. “Vi ville ha kontinuitet och vi förstod det inte så jag talar med mina spelare.”