Tjeckisk tennis mot världs elit: vad är Plíšková et al. i huvudet?

Det är precis en vecka när Petra Kvitova ändrade sitt liv. I hennes protetiska lägenhet attackerades hon av en okänd angripare som skar hennes senor på hennes vänstra hand. Detta kommer att göra det till en dubbel Wimbledon-mästare i bästa fall i minst ett halvt år utan tennis. Andor Šándor, en säkerhetsexpert, sa i en intervju för tenis-arena.cz.

“Jag vill spela tennis igen, jag bryr mig inte hur länge det kommer att vara.” Med dessa ord visade Petra Kvitova tydligt sin beslutsamhet att återvända till tennisbanorna. Och förövaren skickade också ett tydligt meddelande. “Jag minns dig väldigt bra.Jag har beskrivit dig så detaljerat att det kommer att fånga dig, så du vill hellre anmäla dig! “Men det här är inte fallet för polisen trots profilen de har skrivit. “Attackeren kan ha en väl förberedd flyktväg, och det är en fråga om vad CCTV-systemet är på en viss plats. Låt mig säga att det förmodligen inte finns någon. Vi vet inte om förövaren har sett några fingeravtryck kvar…Han kan ha lämnat lukt på platsen, men polisen har inget att jämföra med.Det kan vara svårt att få det. Ju mer spår svalnar, sannolikheten minskar, vilket inte betyder att de inte kommer att fångas, “sade pensionerad general och säkerhet expert Andor Sandor.

Den tiden är klart för våldtäktsmannen, bekräftade också hans nästa ord.” Det är också en fråga om hur länge polisen i ärendet kommer att ägna långsiktigt uppmärksamhet. Dessutom vet vi inte exakt vad Kvitova såg och hon kunde berätta för polisen. Även om vi har identikit gärningen, men vem vet om han kan identifiera sig själv. Anfallaren maskerades inte, vilket tyder på att han förmodligen inte förberedde för mycket.Men det är svårt att se att dessa människor har svårt att se, fortsätter experten på femtiofem år. Experterad expert förvånad över att Kvitova i Prostějov bor i ett vanligt hyreshus. “När det gäller hennes framgång har hon säkert sätt att få något annat. Om jag hade pengar på den tiden som henne, skulle jag inte bo i ett blockhus. Men jag ville inte skylla henne. Frågan är hur ofta han fortfarande bor i Prostějov. Hon kanske har bestämt sig för att inte bygga ett hus eftersom hon är mycket på resande fot. “Petra Kvitova bör vara extremt försiktig, enligt Šándor, speciellt om våldtagaren ännu inte har arresterats. “Eftersom gärningsmannen inte fångats, bör han överväga säkerheten. En angripare kan återvända.Alternativt kan någon annan bli inspirerad. Bostadsorten uppfyller definitivt inte behoven hos en person som en gång angripits. “Petra Kvitova, en tidigare chef för militärunderrättelsetjänsten, rekommenderade att överväga att ändra bostadsort och säkerhet. “Det var en attack i lägenheten, vilket visade att miljön där hon bor kan vara nära henne, men hon är inte bra när det gäller säkerhet. Eftersom gärningsmannen inte fångats, bör han överväga säkerhet eftersom angriparen kan återvända. Alternativt kan någon annan bli inspirerad. Jag är långt ifrån Kvit, hon måste bestämma sig själv. Men hennes bostadsort uppfyller definitivt inte behoven hos en man som har attackerats en gång.Du vet aldrig om det kan upprepa det. ”

Men Šándor ville inte argumentera om anfallarens karaktär. “Det kunde ha varit en sportentusiast, bettor. Eller Kvit hade gillat honom som en kvinna. Jag vet verkligen inte, jag är inte psykolog eller psykiater…Allting kan hända i människans själ. Lärdomar för olika kändisar kan vara att vara försiktigare, naturligtvis inte behöva gå med säkerhet överallt, men försiktighet är den första. “